Aanbod

Informatieve boeken, Nederlandstalige en Engelstalige romans, stripverhalen, prentenboeken, babyboekjes, dvd's, cd’s, tijdschriften, kranten, taalcursussen, makkelijk-lezen-boeken, groteletterboeken en Daisy-boeken. U kan ook gratis gebruik maken van het Internet.

 

Daisy-boeken

Daisy staat voor Digital Accessible Information System. Dit is de wereldwijde standaard voor luisterboeken voor personen met een leesbeperking.

Daisy-boeken zijn luisterboeken (boeken op cd of cd-rom) die door het Daisy-formaat op cd-rom meer mogelijkheden bieden dan een gewoon luisterboek. Daisyboeken kunt u in één ruk uitlezen, pauzes inlassen, erin bladeren of grasduinen, bladwijzers plaatsen en de favoriete passages herlezen, het geluid en de snelheid van het voorlezen regelen, ergens stoppen met lezen en automatisch herbeginnen op die plaats, een slaaptoets instellen… 

Een Daisy-boek beluistert u met een heel gemakkelijk toestel, de Daisy-speler. Daisy-boeken kunt u ook afspelen op uw computer met aangepaste software (gratis verkrijgbaar bij ons) en op uw mp3-speler (maar dan geniet u niet van de navigatiemogelijkheden).

Dankzij het samenwerkingsverband met de Luisterpuntbibliotheek kan u nu ook in uw lokale bibliotheek terecht om deze boeken en de Daisy-speler te ontlenen. Voor meer informatie kan u contact opnemen met de Luisterpuntbibliotheek op het telefoonnumer 070/24.60.70 of via info@luisterpuntbibliotheek.be