Inzameling zaden voor zadenbib

Het is tijd om te oogsten wat gezaaid werd. Wil je jouw oogst delen en tegelijkertijd de biodiversiteit een duwtje in de rug geven? Breng dan zeker je zaden van bloemen, planten, groenten en kruiden naar de Nederlandstalige bibliotheek van Jette. Jouw gift vind je dan volgend voorjaar terug in de nieuwe zadenbib van de bibliotheek, waar iedereen gratis zaden kan ontlenen.

Om te starten zijn we op zoek naar allerlei soorten zaden met precieze omschrijving van hun variëteit en verzorging (water, licht). We zijn ook op zoek naar ‘vergeten’ planten. We werken enkel met natuurlijke, biologische zaden (dus zonder F1/hybriden).

De nieuwe zadenbib start in april 2016. Er is geen uitleentermijn en er zijn geen boetes. De zadenbib is gebaseerd op onderling vertrouwen! Het enige wat we vragen is dat je probeert zelf zaden te oogsten om deze daarna aan de bib te schenken, zodat we samen een collectie van biodiverse zaden kunnen samenstellen.